Prajitura pufoasa cu fructe de padure

de elena1988 in Dulciuri, 26 Mar 2011 | 7715 vizualizari

 

Este foarte buna si racoroasa, la mine crema nu prea se vd in poza, m-am grabit sa o pozez.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • faina
  • zahar cam 250 gr
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie si portocala

Umplutura:

  • 1 plic de sarlota de vanilie de la Dr. Oetker
  • 150 ml de smantana pentru frisca si zahar pudra

Deasupra:

  • fructe de padure si zahar pudra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu fructe de padure:

Blatul: il facem asa cum facem checul sau pandispanul.

Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, deasupra punem fructele care le-am tavalit putin prin faina si dam la cuptor.

Facem testul cu scobitoarea, dupa ce scoatem o lasam la racit putin.

Sarlota o facem conform instructiunilor de pe plic.

Dupa ce a stat crema la frigider 1 ora, o amestecam cu frisca batuta.

Taiem prajitura in doua, ca blatul de tort. Scobim putin interiorul si punem crema, apoi blatul deasupra.

Prajitura o pudram cu zahar pudra si o punem la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu smantana, fara zahar