Prajitura pufoasa cu caise

de nico_nico in Prajituri, 7 Iul 2011 | 8104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 13 linguri de zahar+8 linguri zahar(pentru bezea),
  • 13 linguri faina,
  • 100ml lapte,
  • 8 linguri ulei,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • cam. 300 gr. caise,
  • 2 plicuri de zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu caise:

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul(13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine o crema spumoasa apoi se adauga laptele, uleiul si faina+praful de copt.Se obtine o compozitie care curge.Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste compozitie se pun caisele fara samburi(injumatatite) cu scobitura in sus.Presari apoi cu mana putin zahar peste caise daca sunt mai acrisoare.Daca ai si vrei , poti sa pui in fiecare caisa cate un sambure de nuca.

Compozitia pregatita se da la cuptor pentru 25-30 minute.Intre timp bati albusele spuma cu putina sare pana se intareste bine apoi adaugi zaharul(8 linguri) si 1 plic de zahar vanilat si torni compozitia peste cea din cuptor inainte de a fi gata cu 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu caise