N-am gasit alta denumire, asa ca e buna si asta cu pofta. Totul a pornit de la niste lapte de vaca proaspat muls ( nu eu am vaca, deci nu eu am muls vaca). Am achizitionat 2,5 l lapte de vaca si ma bantuia de mult sa fac eu o crema de branza, am vazut eu un filmulet si am ramas cu el pe retina. Asa ca mi-am facut singura crema de branza.E simplu, se pun la fiert 2,5 l lapte de vaca, cand incepe sa clocoteasca se adauga zeama de la o lamaie mare ( focul sa fie mediu spre mic)se amesteca continuu pana incepe sa se formeze branza, se lasa sa se raceasca, se strecoara branza de zer, se pune intr-un robot si se mixeaza pana obtinem o crema fina. Se tine la frigider in bol cu capac, eu am folosit-o a treia zi, adica am facut-o vineri si am folosit-o duminica. Am obtinut 570 g crema de branza.
Mi-am pregatit mai intai tava, tava cu peretii detasabili pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Blat : Intr-un bol incapator am pus cele 5 oua, sarea si zaharul si am inceput sa mixez bine pana ce cele 5 oua si-au dublat volumul, am adaugat uleiul si laptele si am mai mixat 30 secunde. Am adaugat esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt, cu ajutorul unei spatule am incorporat bine ingredientele. Am turnat in tava amestecul si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 min. Apoi m-am apucat de crema
Crema : Intr-un bol am pus cele 5 oua, crema de branza,zaharul, sarea, grisul si esenta de vanilie, cu ajutorul unui tel am omogenizat ingredientele apoi am adaugat stafidele si merisoarele. Am scot tava din cuptor dupa 10 min, am turnat crema si am bagat din nou tava la cuptor pentru cca 25-30 min, in functie de cuptorul fiecaruia, trebuie urmarita sa se coaca bine ,am facut testul scobitorii. Am scos tava din cuptor, am lasat-o cca 10 min, apoi am pudrat-o cu zahar si am portionat-o. Eu am mancat asa calda, asa-mi place, dar este bune si rece. Se poate adauga deasupra orice fel de dulceata care va place, este optional.