Prajitura Noire

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 18 Iun 2011 | 7555 vizualizari

 

Prajitura asta m-a terminat de tot :))) nu stiu cat v-a bantuit pe voi, dar eu de cand am vazut-o la Licuta, i-am pus gand rau, m-a obsedat ca pe voi toate si n-am a vut liniste pana n-am facut-o :d nu pot spune decat ca e dementiala si ca o s-o mai fac cat de curand, ca asta s-a mancat cat ai clipii...toata lumea care a gustat din ea, ca de mancat nu aveam sa le dau la toti :))) mi-au cerut reteta!!!Licuta multumesc mult pentru aceasta reteta care m-a cucerit!!! Am adaptat dupa gustul nostru, data viitoare o sa bag smantana in loc de frisca, cred ca o sa iasa si mai buna, deja salivez :D:)):))

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti de cacao cu ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • o lingura angeli cheri
  • 2 linguri sirop de menta
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie cu crema de trufe cu alune
  • 2 plicuri gelatina

Pentru ornat:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • 25 gr fulgi ciocolata
  • frisca
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Zdrobim biscuitii cu un robot, dupa care ii amestecam cu 100 g unt la temperatura camerei.

Tapetam o tava de chec cu folie alimentara, punem biscuitii si apasam cu dosul unei lingurii.

Pregatim crema:

Topim ciocolata la microunde, o scoatem din 10 in 10 secunde si amestecam in ea, dupa care o lasam sa se racoreasca usor si adaugam frisca lichida, laptele, angeli cheri, siropul de menta si restul de unt, tot la temperatura camerei si omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, o sa iasa o crema lichida, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si dam tava la frigider pana a 2-a zi sau cel putin 4 -5 ore.

Dupa ce s-a intarit crema o rasturnam pe un platou si pregatim glazura din 50 de g de ciocolata si 50 ml lapte, pe care le bagam la microunde cateva secunde, apoi o turnam peste prajitura.

Fulgii de ciocolata se fac din ciocolata data pe razatoarea mare.

Ornam cu frisca in care am bagat sirop de me nta si capsuni.

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca