O prajitura dulce,dulce, cu nuca de cocos si buna,buna!
Pregatim foile astfel:
Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare.Apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat.Se pune apoi nuca de cocos si faina, amestecand cu o spatula de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia.
Din compozitia obtinuta se coc doua foi.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna jumatate din compzitie si se da la cuptorul incins pentru cca.10 minute.
Intre timp pregatim crema:
Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si apoi se adauga treptat laptele amestecand cu un tel pentru a nu face cocoloase.Se pune pe foc, amestecand continuu pana ce incepe sa se lege.Se trage de pe foc si dupa ce s-a mai racorit putin se adauga esenta de vanilie si untul la temperatura camerei.
Se aseaza o foaie de prajitura si se pune cam 3 sferturi din crema.Se aseaza si cea de-a doua foaie si restul de crema.Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa.
Se da la rece pentru una- doua ore inainte de servre.
1
e bine ca toare ingredientele sa fie la temperatura camerei