Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine

de Julie in Prajituri, 31 Ian 2011 | 12254 vizualizari

 

Pandișpan pufos, marmorat, cu crema răcoritoare si jeleu de vișine.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 5 ouă,
  • 10 linguri zahăr,
  • 5 linguri ulei,
  • 6 linguri făină,
  • 1 praf de sare, 
  • 1 linguriță praf de copt,
  • esență de vanilie,
  • 1 lingură cacao
  • Cremă:
  • 500 ml compot de vișine ,
  • 1 plic budincă de vanilie
  • Decor: 
  • vișine din compot, 
  • 1 plic gelatină roșie pt decor (tort gelee, dr.Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine:

Blat: 

Se separă ouăle. Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile frecate cu un praf de sare și cu uleiul turnat puțin câte puțin, ca la maioneză. La sfârșit se incorporează esența și făina amestecată cu praful de copt. Se imparte compoziția in două parți egale. O parte se amestecă cu cacao iar o parte va rămâne albă. Se pune aluatul in două pungi cu ajutorul cărora se vor trasa linii alternante albe și negre intr-o tavă tapetată cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 min. Se lasă să se răcească, se scoate din tavă si se taie in două pe orizontală.

Crema:

Se pune compotul de vișine intr-un vas impreună cu praful de budincă și se fierbe până când se ingroașă. Zahăr se adaugă numai dacă este nevoie. Compotul poate fi înlocuit și cu suc natural de vișine.

Asamblarea:

Se umple blatul cu 1/3 din cremă, restul se intinde deasupra. Peste cremă se așează vișine din compot și se toarnă gelatina roșie, preparată conform instrucțiunilor de pe pachet , cu compot de vișine.  Se lasă prăjitura la rece să se inchege jeleul. Se taie după preferință.

TIPS-URI

1

Se poate servi și cu un moț de frișcă deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]