Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine

de Julie in Prajituri, 31 Ian 2011 | 11545 vizualizari

 

Pandișpan pufos, marmorat, cu crema răcoritoare si jeleu de vișine.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 5 ouă,
  • 10 linguri zahăr,
  • 5 linguri ulei,
  • 6 linguri făină,
  • 1 praf de sare, 
  • 1 linguriță praf de copt,
  • esență de vanilie,
  • 1 lingură cacao
  • Cremă:
  • 500 ml compot de vișine ,
  • 1 plic budincă de vanilie
  • Decor: 
  • vișine din compot, 
  • 1 plic gelatină roșie pt decor (tort gelee, dr.Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine:

Blat: 

Se separă ouăle. Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile frecate cu un praf de sare și cu uleiul turnat puțin câte puțin, ca la maioneză. La sfârșit se incorporează esența și făina amestecată cu praful de copt. Se imparte compoziția in două parți egale. O parte se amestecă cu cacao iar o parte va rămâne albă. Se pune aluatul in două pungi cu ajutorul cărora se vor trasa linii alternante albe și negre intr-o tavă tapetată cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 min. Se lasă să se răcească, se scoate din tavă si se taie in două pe orizontală.

Crema:

Se pune compotul de vișine intr-un vas impreună cu praful de budincă și se fierbe până când se ingroașă. Zahăr se adaugă numai dacă este nevoie. Compotul poate fi înlocuit și cu suc natural de vișine.

Asamblarea:

Se umple blatul cu 1/3 din cremă, restul se intinde deasupra. Peste cremă se așează vișine din compot și se toarnă gelatina roșie, preparată conform instrucțiunilor de pe pachet , cu compot de vișine.  Se lasă prăjitura la rece să se inchege jeleul. Se taie după preferință.

TIPS-URI

1

Se poate servi și cu un moț de frișcă deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Adinacarla 1

04.02.2011, 15:05

Gata ieri am facut si eu prajitura.....e tare buna si a fost foarte apreciata de familia mea...multumesc pentru reteta

VERONICA2607 1

13.03.2012, 18:49

foarte buna!!!

Bya Ralu 1

01.02.2013, 11:31

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, iaurt si cacao