Prajitura Lavinia

de Cris2711 in Prajituri, 18 Oct 2013 | 10022 vizualizari

 

Am numit-o asa,este prajitura Figaro a Laviniei,eu am facut-o cu dulceata de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 175 gr margarina Rama
  • 125 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 400 gr dulceata de capsuni
  • 5 albusuri
  • 180 gr zahar
  • 200 gr nuci macinate
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • baton de vanilie
  • rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lavinia:

1.Intr-un castron am mixat margarina cu zaharul si zaharul vanilat,cand este mixat bine se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.

Am adaugat zeama de lamaie,faina si praful de copt.

2.Separat am mixat foarte bine albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat treptat zaharul ,pana se formeaza ca o bezea.Am adaugat  zeama de lamaie.

Am adaugat batonul de vanilie si romul,apoi si nuca macinata.Am amestecat cu grija .

3.Intr-o forma unsa, am intins compozitia de aluat,peste ea am intins dulceata de capsuni,iar deasupra am intins glazura de albusuri cu nuca.

4.Am dat la cuptor la 200 ° si am lasat 40 minute.

TIPS-URI

1

Aromele de lamaie,vanilie,rom,dulceata de capsuni.

2

A se face testul cu scobitoarea,neaparat inainte de a o scoate de la cuptor.

3

Am ornat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lavinia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]