Prajitura la metru

de Dea_Dea in Prajituri, 5 Mai 2014 | 11275 vizualizari

 

Am facut-o de Florii, de ziua sotului ca este Florin

 

INGREDIENTE

  • BLAT GALBEN:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker.
  • BLAT MARO:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • 250 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom Dr.Oetker
  • GLAZURA:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la metru:

Albusurile se bat spum cu praful se sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul , iar la sfarasit faina amestecata cu praful de copt.

La fel se procedeaza si cu blatul maro , doar ca la sfarasit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Se pun in tava de chec cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 40 min. Se scot si se lasa la racit pe gratar.

Crema: 400 ml lapte unem la fiert cu zaharul si estenta de vanilie. Amidonul il dizolvam cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este rece amestecam cu frisca batuta.

Sirop: L-am facut simplu la rece. Dizolvam zaharul in apa si adauga estenta de rom.

Glazura : Ciocolata o rupem bucati , adaugam frisca lichida si topim pe abur. 

ASAMBLARE

Blaturile se taie felii de 1-1,5 cm . Se pune o felie galbena, se insiropeaza , se pune crema , apoi o felie maro insiropata si tot asa pana se termina. Vor iesi doua bucati.

Deasupra se glazureaza.

TIPS-URI

1

Daca se doreste se pot imbraca marginile in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la metru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura la metru