Prajitura KISS

de Aletta in Prajituri, 1 Ian 2017 | 21294 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
O bunatate de prajitura!!!

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 6 linguri de ulei
  • 200 g faina

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 200 g unt Pilos 82% grasime
  • zahar dupa gustul fiecaruia (eu am pus 5 linguri cu varf)

Glazura 1:

  • 7 albusuri
  • 21 linguri de zahar

Glazura 2 :

  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri apa
  • unt cat o nuca (20-30 g)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura KISS:

1. Am inceput prin a face aluatul pentru foi: Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu uleiul ca la maioneza, apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se formeaza o bila de aluat, care se cantareste si se taie in 2, incat sa ne iasa 2 foi egale care se coc pe dosul tavii cam 15 minute fiecare la 180 de grade C, in cuptorul preincalzit. Foile se pun deoparte la racit.

2. Se face o budinca. Laptele se pune pe foc apoi se adauga budinca de vanilie amestecata cu zaharul. Se lasa la racit. Cand e rece, se amesteca cu 200 g unt lasat inainte la temperatura camerei. Se mixeaza bine, apoi se pune treptat din crema racita.

3. Pentru prima glazura, se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat cele 21 de linguri de zahar, si se pun pe baie de aburi pana se face bezeaua.
 

4.Pentru a 2 a glazura, se pune intr-o cratita pe foc mic zaharul, untul, cacaua si apa.

ASAMBLARE:

intre cele 2 foi se pune crema, apoi vine bezeaua, apoi se stropeste cu glazura de ciocolata. Se da la frigider peste noapte.

TIPS-URI

1

se poate adauga baton de vanilie in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura KISS" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]