Spun insiropata pentru ca lasa prunele un sirop peste prajitura de te lingi pe degete nu alta.
Jumatate de tava s-a mancat calda cu lingura direct din tava ca nu au avut rabdare abia am salvat o parte pentru poze. Este asa de buna si calda si rece.
Spargem prunele, le scoatem samburii si presaram scortisoara peste ele.
Le dam la rece pana pregatim blatul.
Pentru blat frecam ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam uleiul, apa minerala si smantana, omogenizam si incepem sa punem 6 linguri de faina amestecata cu praful de copt si cele 6 linguri de nuca.
Oprim din aceasta compozitie 1/4 iar in restul mai adaugam 2 linguri de faina si o turnam in tava tapetata cu hartie si o dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Eu am folosit o tava de 24/36 cm.
Dupa scurgerea acestui timp scoatem tava, asezam un rand de prune, turnam compozitia oprita si mai adaugam un rand de prune deasupra.
Dam din nou la cuptor pentru alte 20 de minute.
Prunele vor lasa un sirop care patrunde si in primul blat si devine insiropata.
Este foarte buna si aromata!
1
Recomand sa nu se tapeteze tava cu hartie ci doar cu grasime, deoarece hartia se umezeste si se lipeste de prajitura.