Prajitura insiropata cu pepene rosu

de Valclaudia in Prajituri, 13 Iul 2014 | 4821 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 5 oua
  • 1/2 cana miez de nuca macinat
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana gris
  • 2 cani faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata
  • 1 lingura fulgi de ciocolata
  • 1 mana fulgi nuca de cocos

Sirop:

  • 200 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 cani zahar tos
  • pulpa maruntita de la o felie mare de pepene rosu (cca 400 gr)
  • 1 zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu pepene rosu:

Cuptorul se preincalzeste (160 grade)

Se sparg ouale, se mixeaza cu zaharul, cu nuca macinata si zaharul vanilat.

Adaugam uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, lingura cu lingura.

Turnam tot grisul, apoi faina (in ploaie); mixam la viteza mica a mixerlui.

Ungem o tava cu ulei, o tapetatam apoi cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.

Nivelam,presaram coaja de portocama confiata (maruntita) si fulgi de ciocolata.

Dam prajitura la cuptor si o lasam la copt pana trece testul scobitorii.

Intre timp preparam siropul astfel:  miezul de pepene se pune in vasul robotului cu 1 plic zahar vanilat si se marunteste pana obtinem un nectar mai gros pe care-l punem la foc cu zeama unei lamai, 200 ml apa si 2 cani cu zahar. Lasam sa fiar cca 10minute,apoi stingem focul la sirop.

Dupa ce prajitura a  trecut testul scobitorii, scoatem tava din cuptor, portionam prajitura si turnam tot siropul in tava, dam tava inapoi in cuptor (dupa ce in prealabil am stins focul), si o lasam acolo pana intreg siropul este absorbit de prajitura.

Scoatem tava din cuptor, presaram fulgi de nuca de cocos si dupa racirea completa servim.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu frisca daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca