Prajitura Ileana

de MIUTA in Prajituri, 27 Dec 2010 | 97696 vizualizari

 

Reteta o am de pe Gourmandine.E deosebit de buna si foarte,foarte delicioasa!!!!

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 10 albusuri
  • 300g zahar tos
  • 100g faina
  • 300g nuci macinate
  • CREMA
  • 10 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 4 pl.zahar vanilat
  • 300g zahar tos sau pudra
  • 250 g unt sau margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ileana:

Se bat albusurile spuma cu mixerul. Se pune zaharul si mixam pana se  topeste. Apoi adaugam nuca si amestecam cu o lingura de lemn. La sfarsit adaugam faina. Din compozitia obtinuta se fac 4 foi pe dosul tavii. Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Compozitia se imparte in 4 parti. Se tine la frigider in timp ce una din foi se coace in cuptor. Se coc cca 10-15 min.la foc potrivit.                                    

Crema:

Se amesteca intr-un castron galbenusurile, zaharul si vanilia. Atentie sa nu faca spuma se amesteca usor cca 4 min. Se adauga laptele si se amesteca din nou. Punem castronul pe baie de aburi(bain-marie) si amestecam incontinuu pana se ingroasa. Dam compozitia la racit. Frecam untul spuma si il adaugam peste crema racita.Se ung toate foile inclusiv a patra foaie peste care vom rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ileana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]