Prajitura Greta Garbo

de Rocsi in Prajituri, 10 Ian 2015 | 15673 vizualizari

 

Am mancat aceasta prajitura, pentru prima data, vara trecuta. Mi-a placut enorm si o am pe lista de asteptare de mult timp. De sarbatori am vrut neaparat sa o pregatesc ca mi s-a parut potrivita. O bunatate, mai ales daca o servesti dupa vreo 2 zile dupa ce o pregatesti, pentru ca foile se inmoaie grozav.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 250 gr smantana
  • 100 gr zahar pudra
  • 25 gr drojdie + 1 lingura zahar
  • 600-650 gr faina (500 gr scria in reteta dar a intrat mai mult)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 600 gr gem de caise
  • 450 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • Pentru glazura:
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Aluatul pentru foi: 

Frecam drojdia cu lingura de zahar pana se dizolva. Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Incorporam smantana, drojdia, esenta, iar la final faina, pe care o punem in transe. Amestecam bine cu mainile pana vom obtine un aluat fraged si nelipicios. Il acoperim si il lasam la odihnit 40 de minute.

Umplutura:

Nuca macinata o amestecam cu zaharul. Gemul il repartizam in 3 boluri, in mod egal.

Dupa acest timp impartim aluatul in 4 foi egale (aveti grija de fie egale, la mine ultima foaie a fost putin mai mica, am tras de ea, si la capete s-a mai rupt). Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz. Intindem prima foaie, o asezam in tava. O ungem cu gemul dintr-un bol, apoi presaram amestec de nuca cu zahar. Punem iar foaie, gem, nuca cu zahar, foaie, gem, nuca cu zahar iar la final ultima foaie. Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si bagam prajitura. O lasam cam 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos foaia de deasupra. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Glazura:

Rupem ciocolata bucatale, intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida si punem vasul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata de topeste. Dam bolul deoparte, turnam glazura usor, peste prajitura rece. Lasam la temperatura camerei pana se racoreste, apoi o dam la rece.

Se portioneaza si se serveste! Multumesc pentru reteta Adriana :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (40)

Rocsi 1

14.01.2015, 21:20

Elucu, multumesc

Xandrinne 1

26.01.2015, 16:45

Minunata prajitura, tare mult imi place!

Rocsi 1

26.01.2015, 21:36

Este foarte buna Xandrine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kati