Prajitura Fina

de diamond in Prajituri, 5 Apr 2014 | 12310 vizualizari

 

O prajiturica fina, delicata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr. zahar
  • 1 lingura cafea macinata
  • 140 gr. nuci prajite si macinate
  • 1, 1/2 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema: 200 gr. unt
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura de cafea
  • 1 lingura de nes
  • Glazura:
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 100 gr. margarina/unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fina:

Blatul: 6 albusuri se bat bine spuma cu un praf  de sare...
se adauga mixand zaharul...bana obtineti o bezea teapana
se inglobeaza apoi 6 galbenusuri amestecand usor de jos in sus...

apoi se adauga cafeaua, nuca macinata...si faina amestecata cu praful de copt...

blatul se coace aprox 25 min... la 170-180 grade in cuptorul preincalzit! puteti face testul cu scobitoarea!

Crema:
untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra...
se adauga o lingura de cafea si una de nes.

crema se intinde peste blatul racit...

pastrati tava la frigider cat timp pregatiti glazura...
Glazura:

se adauga toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca bine... dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina/untul...  glazura se toarna calduta peste prajitura... apoi la frigider... dupa ce s-a racorit o puteti portiona dupa bunul plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu crema de cocos