Prajitura Dr. Oetker

de mimmi in Prajituri, 3 Iul 2013 | 5242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat crocant ( foaia de jos)
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 130 g unt
  • Pentru aluatul oparit:
  • 330 ml apa
  • 70 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 40 g amidon alimentar
  • 5 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • dulceata de zmeura/capsuni
  • 400 g zmeura/capsuni
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 500 g branza dulce
  • 1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 150 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dr. Oetker:

Mod preparare aluat crocant:

Se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga untul si se amesteca pana la obtinerea unui aluat omogen. Intindem o foaie cu ajutorul sucitorului si o coacem intr-o tava pe hartie de copt,pana incepe sa se rumeneasca. (30x40 cm)

Pentru aluatul oparit:

Se topeste intr-o craticioara untul cu apa si sarea. Se ia de pe foc si se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se amesteca cu mixerul si se adauga treptat ouale. Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem foile pe hartie de copt pentru cca 20 de minute. Se lasa foile la racit.

Pentru crema:

Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj,se adauga branza,zaharul si spuma pentru frisca.

Peste foaia crocanta intindem un strat de dulceata si asezam una dintre cele 3 foi de mai sus. Adaugam un strat de crema,peste care asezam capsuni taiate bucatele si inca un strat de crema. Asezam o a doua foaie din aluatul oparit,intindem crema ramasa si ornam cu capsuni si triunghiuri formate din cea de a treia foaie. Presaram zahar pudra si o dam la frigider pentru cca 2 ore.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dr. Oetker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si mandarine