Prajitura Doamna Walewska

de cristina1985 in Prajituri, 30 Mai 2016 | 5274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g unt
  • 2 1/2 pahar faina (420 g)
  • 1/2 pahar zahar (125 g)
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lg amidon
  • 300 g gem prune
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 lg amidon/faina
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg zahar
  • esenta vanilie/baton vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Doamna Walewska:

Aluatul : Se separa galbenusurile de albusuri (albusurile se pun peste foi). Se amesteca faina, praful de copt si zaharul.Se adauga galbenusurile  si untul. Amesteci totul , o invelesti in folie alimentara si se tine la congelator 20 minute.

Se fac doua foi , cu dimensiunea de 22x27 cm (eu le-am facut pe dosul unei tavi de aragaz) . Se ung cu gem si se tin 15 minute, la 180 de grade Celsius.Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si iar se bat.Se pune jumatate de cantitate de albusuri peste o foaie si se mai coace 15 minute.Asa se procedeaza si cu a doua foaie.

Crema: Se fierbe mai mult de jumatate de cantitate de lapte cu zaharul, iar restul il amesteci cu amidonul/faina si galbenusurile.Cand laptele fierbe, se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca 15 minute.

Se scoate apa din unt si se amesteca treptat cu crema de vanilie.

Se pune crema pe unul din blaturi si se aseaza a doua foaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Doamna Walewska" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]