Prajitura din ciocolata si capsuni

de silvi0ara in Prajituri, 24 Apr 2010 | 4411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 3 oua  
  • 3 linguri zahar  
  • 3 linguri faina  
  • o priza sare  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • Pentru spuma de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 75 ml ness
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita coaja de portocala
  • 1 plic gelatina pudra alba
  • Pentru decor:
  • 250 g capsuni
  • fulgi de ciocolata alba si neagra 
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din ciocolata si capsuni:

        Se face un aluat de pandispan clasic. Se freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.Se amesteca usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie pergament si se intinde blatul pe toata suprafata. Se da la cuptorul incins la 180 grade C pentru 15-20 de minute. Se scoate,  se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie 8-10 cerculete, cu diametrul de 8-10 cm, dar cu atentie sa nu se rupa blatul. De aceea este bine sa le taiati cat blatul este cald.

Spuma de ciocolata:

Mai intai se topeste ciocolata in ness pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca, intre timp amestecam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat si o priza de sare pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri se adauga ciocolata racita, coaja de portocala si 150ml de frisca lichida si se bate bine cu mixerul pana devine o spuma mai consistenta. Se adauga gelatina hidratata in 50ml apa si dizolvata, iar la sfarsit se adauga restul de frisca lichida batuta bine cu 1 lingura zahar. Se amesteca usor in spuma de ciocolata. Se lasa la rece cateva minute pana se intareste.

        Se pune pe o farfurie cate un cerc de aluat, apoi spuma de ciocolata, alt cerc de aluat, din nou spuma de ciocolata.

Se pun vertical jumatati de capsuni, cu miezul spre exterior si fulgi de ciocolata. Sau se orneaza dupa gustul fiecaruia.

Se da la rece inainte de servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sylvia 1

28.04.2010, 19:19

Excelenta , felicitari !

silvi0ara 1

29.04.2010, 11:10

Multumesc Sylvia.

epurasha2bb 1

03.05.2010, 15:39

foarte frumos si bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu scortisoara si rodie