Prajitura desteapta cu ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 7 Dec 2013 | 12743 vizualizari

 

am vazut reteta la multi bucatarasi. Azi mi-am propus sa o incerc. Rezultatul m-a multumit. Chiar desteapta prajitura asta... m-a convins!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1praf de sare
  • 150 gr. zahar
  • 500 ml lapte la temperatura camerei
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 5 linguri faina
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura zahar pudra (pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le frecam cu zaharul.

Ciocolata o topim la foc mic in 50 ml lapte.

Adaugam ciocolata topita peste galbenusurile mixate cu zahar.

Adaugam si laptele (la temperatura camerei), apoi esenta de rom.

Mixam totul cu faina, la final adaugam albusurile batute spuma.

Acestea se incorporeaza folosind o lingura.

Turnam compozitia obtinuta in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dam tava la copt pentru o ora la foc redus.

Dupa ce se raceste se portioneaza si se serveste pudrata cu zahar.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lau 1

08.12.2013, 12:39

simona72 1

08.12.2013, 16:19

Nu am mai facut-o de tare mult timp, dar stiu cat e de buna!!

Lia_ 1

10.12.2013, 21:33

si eu vreau sa o fac intr-o zi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]