Am incercat pana acum mai multe variante de retete pentru aceasta prajitura insa nu am fost foarte multumita de rezultat.
Cautand pe ici pe colo, am gasit pe blogul Bucataria portocalie, varianta care, in sfarsit este pe gustul meu.
Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul, luam de pe foc si lasam la racit.
Separam ouale, albusurile le batem spuma si galbenusurile cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte racita si amestecam usor cu un tel.
Adaugam si albusurile spuma, putin cate putin si amestecam putin. Punem treptat, cele 9 linguri de faina.
Ungem o tava (a mea a avut 28X18 cm) cu putin unt (sau tapetam cu hartie de copt), turnam compozitia si o dam la cuptor la foc mic (140-150 grade, nu mai mult), aproximativ o ora ( fara sa deschidem usa cuptorului !!) pana trece testul scobitorii.
Lasam prajituta sa se raceasca in tava, de preferat peste noapte.
O portionam si o pudram cu zahar pudra.