Prajitura Delicia

de Laura Alexia in Prajituri, 16 Ian 2012 | 30091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 300 g nutella/finetti
  • 7 linguri lapte
  • 500 ml frisca
  • capuccino
  • 500 g nuca
  • 300 g biscuti
  • cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delicia:

In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune 300 g nuca prajita si taiata

BLATUL

7 albusuri se bat spuma impreuna cu 200 g zahar, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet si 200 g nuca macinata. In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in care am pus 300 g nuca se toarna blatul si se coace. Dupa ce se scoate de la cuptor se intoarce inves, adica cu nuca in sus  si cat este calda se pun 300 g finetti/nutella (se unge cat este calda)

CREMA

Pe baie de aburi se fierb 7 galbenusuri cu 100 g zahar adica 10 linguri de zahar, 7 linguri de lapte pana crema devine ca si o budinca. Dupa ce am luat-o de pe foc se lasa la rece, dar nu pana se raceste de tot, ci pana devine calie. Intr-un castron se pun 500 ml frisca si se bate, iar in timp ce batem frisca punem treptat din crema. 

ARANJARE

Peste blat am pus finetti/nutella, iar peste finetti se pune jumatate din crema si peste crema se pun biscuiti inmuiati in cafea naturala bine indulcita si peste biscuiti puneti restul de crema si se pudreaza cu capuccino.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delicia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie