Prajitura de post cu biscuiti si mere, fara coacere

de aalliinnaa07 in Prajituri, 13 Apr 2013 | 21662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5-2 kg mere
  • 3 pachete de biscuiti simpli(120g/pachet)
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 150 g stafide
  • 1 L apa
  • 400 g zahar
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • 100 ml esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu biscuiti si mere, fara coacere:

Apa si zaharul le punem la fiert, pana cand zaharul se topeste.Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cuburi mici.Cand zaharul s-a topit adaugam merele taiate cuburi in apa cu zaharul topit si le fierbem pana cand merele se inmoaie bine, fara sa  inceapa sa se zdrobeasca.

Pana cand merele fierb, intr-un bol punem esenta de rom impreuna cu stafidele pentru ca acestea sa se inmoaie.In alt bol dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml                         

de apa.Cand sunt aproape gata merele adaugam budinca dizolvata in apa si le mai lasam sa fiarba impreuna cateva minute, amestecand continuu.

Dupa ce am terminat de fiert compozitia adaugam stafidele, putina sare, 1 lingura esenta de vanilie si scortisoara dupa gust, le amestecam pe toate si oprim focul.

Aranjam un strat de  biscuiti uniform intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 20/30, biscuitii se ung cu esenta de rom ramasa dupa scoaterea stafidelor, apoi adaugam un strat de crema, crema trebuie sa fie fierbinte.Continuam la fel cu inca doua straturi de biscuiti si doua de crema.Trebuie sa avem trei straturi de biscuiti si trei de crema.

Lasam prajitura afara pana cand se raceste crema, apoi o punem in frigider cel putin 3 ore pentru ca biscuitii sa se inmoaie, ca sa putem taia prajitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu biscuiti si mere, fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]