Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 26 Aug 2013 | 9958 vizualizari

 

Nu este nevoie sa va mai spun cat e de fina, cremoasa si potrivita pentru o zi calda de vara!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg iaurt
  • 3 pliculete cu gelatina
  • o cana cu zahar vanilat
  • 4-6 biscuiti Nestle P'tit
  • un borcanel de 400 g cu dulceata de visine
  • 2 cutii cu Ceva Fin Pufos Crema de Branza cu Smantana
  • esente de vanilie si de rom (personal, am folosit cate o sticluta mare de 38 ml fiecarel)
  • optional: cateva frunzulite de menta pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece):

Dat fiind timpul de pregatire destul de scurt, incepem prin hidratarea gelatinei (nu cred ca este cazul pentru detalii; se urmeaza instructiunile de pe plic). Intre timp, amestecam usor iaurtul cu crema de branza si smantana, pana la incorporarea completa a acesteia din urma.

Adaugam esentele si zaharul vanilat, punem si gelatina (topita pe baie de apa)  si omogenizam totul. Intr-o forma de chec sau de tort (ori cum doritti voi), asezam biscuitii peste care punem 2-3 linguri cu dulceata si adaugam si compozitia de iaurt.

Restul de dulceata ramas il incorporam usor in crema  si o dam la rece pentru cel putin 6 ore.

Se serveste cu pofta!

TIPS-URI

1

Biscuitii pot fi inlocuiti cu piscoturi.

2

Nu este necesara insiroparea biscuitilor deoarece crema de iaurt este suficienta.

3

Puteti folosi si dulceata de afine sau de coacaze.

4

Se pot adauga cateva frunzulite de menta si in interiorul prajiturii, gustul este minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune