Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2015 | 6516 vizualizari

 

Astazi va aduc o prajiturica aerata, cu putina ciocolata, bucati de nuca si visine de tara, acrisoare si aromate. Multumesc Meri, am luat reteta blatului de la prajitura ta cu bombite :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
    • 6 oua
    • 10 linguri zahar
    • 80 g unt
    • 80 ml lapte
    • 80 g ciocolata amaruie
    • 13 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 2-3 linguri zeama de lamaie
    • 250 g visine
    • 2 lingurite esenta de rom
    • 1 canita miez de nuca
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 4 linguri smantana de tara, rece
    • 2 linguri zahar pudra
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 plic ness
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, nuca si mascarpone:

Prajitura: Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Intr-un vas punem laptele, untul si ciocolata amaruie. Le trasferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana untul si ciocolata sunt bine topite, dar nu le fierbem. Dam deoparte si lasam sa se raceasca putin. Batem galbenusurile spuma impreuna cu zaharul, adaugam amestecul cu ciocolata. Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus, punem esenta, praful de copt.

Cernem faina, o incorporam cu mixerul la viteza mica. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine o spuma. Acestea le incorporam in compozitia obtinuta mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Ungem o tava de 22/26 cm cu unt, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia, o nivelam. Eu va recomand sa folositi o tava putin mai mare decat cea pe care am folosit-o eu, pentru ca prajitura iese foarte inalta. Deasupra punem visinele si bucati de miez de nuca. Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata o scoatem din cuptor lasand sa se raceasca.

Crema: Intr-un bol punem mascarponele, smantana, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final o aromatizam cu vanilia. Portionam prajitura dupa ce s-a racit, ungem fiecare bucata cu crema. O dam la rece pentru 1-2 ore. O scoatem, presaram ness si servim. Sa aveti pofta! Sursa de inspirarie prajitura  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, nuca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vieneza