Prajitura cu visine

de Oana in Prajituri, 22 Iul 2014 | 13184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cu ulei
  • o lingurita extract de vanilie
  • 1 kg visine
  • o cescuta cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Mai intai pregatim visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar, apoi le lasam cel putin o jumatate de ora. Se pun apoi intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs.

Intre timp se pregateste pandispanul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea, iar galbenusurile se bat cu uleiul pana se ingroasa putin, ca la maioneza. Se rastoarna apoi galbenusurile peste albusuri si se incorporeaza usor, cu o paleta. Se adauga vanilia. Se amesteca faina cu praful de copt si se presara putin cate putin peste compozitia de oua si se amesteca de jos in sus. 

Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, se rastoarna compozitia de pandispan iar deasupra se presara visinele scurse bine de zeama.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa la copt 30-40 de minute, in functie de cuptor, la foc mediu, pana trece testul scobitorii.

Se scoate apoi tava din cuptor si se lasa prajitura sa se raceasca in tava. Se taie cand este rece si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)