Prajitura cu ricotta si sos de zmeura

de papabundetot in Prajituri, 22 Feb 2014 | 3808 vizualizari

 

Stiti deja despre mine si pasiunea mea de a creea retete noi si gustoase,asa ca v-am mai pregatit o prajiturica in care am adunat ceea ce stiam si putina imaginatie amestecata cu arome delicioase :)

Vroiam cu totii ceva dulce dar nimeni nu s-a exprimat pentru o prajiturica anume,asa ca am facut un blat delicios pe care l-am impodobit cu ricotta si un gustos sos de zmeura.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ule
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de eucalipt si vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri nuca macinata

Pentru sosul de zmeura:

  • 250 gr zmeura congelata
  • 150 gr zahar brun
  • 10 gr apa
  • 5 pastai cardamon
  • cuisoare macinate 2 plicuri
  • zahar vanilat
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Pentru crema:

  • 200 ml frisca
  • 250 gr branza ricotta
  • 2 lingurite zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si sos de zmeura:

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,apoi am adaugat pe rand amestecand mereu,uleiul,laptele,faina,praful de copt,coaja de lamaie,esentele.

Am batut apoi albusurile spuma tare pe care le-am incorporat usor in amestecul de galbenusuri si dupa ce totul s-a omogenizat am adaugat si nuca macinata.

Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat-o la cuptor pana cand blatul s-a copt si a trecut testul cu scobitoarea.

Sosul de zmeura:Am pus intr-o craticioara la foc zaharul,apa cardamonul,lamaia,si cuisoarele si cand sosul a inceput sa fiarba si sa se lege am adaugat si zmeura.Am lasat la foc aproximativ 20 min pana cand sosul s-a legat si mai apoi am strecurat sosul de zmeura pentru a elimina semintele si  l-am dat deoparte la racit.

Crema: Am batut bine frisca pana cand s-a intarit,i-am adaugat apoi branza ricotta si zeama de lamaie si am omogenizat totul.

La final,am taiat in dreptunghiuri potrivite blatul copt si racit,peste el am pus cu ajutorul pusului crema ricotta si apoi sosul de zmeura.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (20)

papabundetot 1

23.02.2014, 08:27

tiby 1

23.02.2014, 12:31

buna, buna..

laura_n 1

23.02.2014, 14:24

interesanta! eu am renuntat sa mai folosesc ricotta la prajituri, are gust sarat cea pe care o cumpar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra

pe 01.11 la 17:28

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

pe 01.11 la 10:09

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]