pentru aluat m-am inspirat de la Mihaela_11. Umplutura a fost inventia mea. Chiar sunt multumita de rezultat, o prajitura simpla dar tare gustoasa.
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Pentru decor:
//
Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam toate ingredientele trecute la aluat si vom obtine un aluat elastic. Il dam la rece pana preparam umplutura astfel:
Spalam prunele, le scoatem samburii si le trecem prin robot impreuna cu zaharul (10 linguri). Adaugam grisul, amestecam si obtinem un amestec destul de lichid (care in timpul coacerii insa va capata fermitate pentru ca grisul va absorbi tot lichidul la temperaturi ridicate).
Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua (1/4 pentru inimioarele care vor servi drept decor; 3/4 pentru foaia de la baza prajiturii).
Intindem foaia pe masa de lucru si o asezam in tava unsa cu putin ulei.
Adaugam umplutura pe care o nivelam frumos in tava.
Restul de aluat se intinde pe masa de lucru, decupam inimioare de diferite marimi si le asezam peste umplutura in tava.
Dam tava la copt timp de 30-40 min. la temperatura moderata pana se rumenesc frumos inimioarele.
Presaram zahar pudra si servim.
Pofta buna!