Prajitura cu portocala

de Valyvalentyna in Prajituri, 1 Feb 2015 | 2840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte,
  • 2 oua,
  • 1 praf de copt,
  • 1 cana de iaurt,
  • 1 pahar de ulei,
  • 2 portocale,
  • 1 esenta vanilie,
  • coaja de la 1 portocala,
  • zahar vanilat ,
  • 5 linguri rase de zahar.
  • Pt. sirop:
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 cana mai mare de apa
  • coaja rasa de la o portocala (din cele 2)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocala:

Lasam foile de placinta sa se usuce apoi le rupem bucati sau le taiem cu cutitul.

Intr-un vas mai inalt punem ouale si le batem bine cu uleiul apoi punem cana de iaurt, praful de copt, esenta, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizam f bine compozitia, apoi adaugam foile de placinta si cu grija omogenizam din nou.

Turnam compozitia intr-o tava si bagam la cuptor preincalzit la 180 de grade pt. 25-30 de min.

Intre timp preparam siropul: punem la caramelizat zaharul si apoi turnam apa pe care o lasam sa fiarba la foc mic pina scade un pic, inainte sa-l dam jos punem si coaja rasa de la o portocala si mai lasam un pic pe foc iar la final turnam sucul de la cele 2 portocale si oprim focul.

Scoatem prajitura din cuptor si turnam siropul peste ea cit e calda apoi lasam sa se raceasca si o putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata