Prajitura cu pere si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Oct 2011 | 6989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 180 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  3 pere
  • 1 baton scortisoara
  • 5-6 cuisoare
  • 3 linguri zahar
  •  Sos caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si caramel:

Perele se curata, dar se pastreaza cozile. Intr-o cratita se pun perele,scortisoara,zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 min,pana se inmoaie putin.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia anterioara. Se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza perele si se toarna aluatul. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30  minute la temperatura medie-mica.

Daca aveti forme individuale puneti in fiecare cate o para si umpleti 2/3 cu aluat.

Sos caramel:

Zaharul se pune intr-o cratita si se pune pe foc  pana se topeste zaharul,apoi se adauga untul si se amesteca bine. Dupa ce s-a incorporat putin untul se toarna frisca lichida si se mai tine sosul pe foc pana se ingroase putin. Se lasa sa se raceasca.

Prajitura se taie in patrate avand in interior cate o para sau se decupeaza un cerc. Se serveste cu sos caramel din abundenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise