Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea

de katty in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 6172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri nuci macinate
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml cafea concentrata
  • 250 g unt 82%grasime la temperatura camerei
  • gem de merisoare (sau alt gem pe care il preferati)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea:

Incepem cu prepararea blatului. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul , omogenizam, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si nucile. Amestecam usor cu o lingura de lemn, apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste usor. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca.
Intre timp preparam crema. Punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-un castron. Le amestecam bine pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam cafeaua calduta in fir subtire, amestecand continuu. Punem castronul cu fundul pe o craticioara cu apa care fierbe si amestecam pana crema se ingroase. Dam crema jos si amestecam din cand in cand pana crema se raceste. Mixam untul si adaugam cate o lingura din crema racita.
Punem blatul pe un tocator, ungem blatul cu gemul de merisoare, apoi intindem crema.Dam prajitura la rece pentru cateva ore.
Portionam prajitura in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,, Gibanica,,