Prajitura cu nuca si crema Inka

de madi_marin in Prajituri, 9 Feb 2010 | 29307 vizualizari

 

E prima oara cand pregatesc prajitura asta. E delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Pentru  2 foi cu nuca :
  • 3 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu apa
  • 3 linguri nuca macinata fin
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 1/2 lingurita amoniac
  • Pentru 2 foi cu nuca de cocos :
  • aceleasi ingrediente ca mai sus, doar ca se inlocuieste nuca cu nuca de cocos si se adauga 3 linguri cu cacao
  • Pentru crema :
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g margarina
  • 100 ml frisca lichida
  • 5 lingurite cu varf cu Inka ( pudra de cafea vegetala)
  • Pentru glazura :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g margarina 
  • nuca macinata fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema Inka:

Se pregatesc foile intai : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de zahar si se lasa putin deoparte. Galbenusurile se freaca cu restul de 3 linguri de zahar, se adauga amoniacul, apa,faina, nuca macinata si albusurile batute spuma. Compozitia se imparte in doua . Se va folosi la copt tava mare de aragaz in care se va pune o hartie de copt unsa cu margarina, iar compozitia pentru o foaie se va intinde cu lingura in forma de patrat. Se coace cam 8 - 10 minute  ( cand e gata se ridica singure marginile). Se lasa la racit.

Asa se procedeaza cu toate patru foile.

Se pregateste crema : ouale intregi cu zaharul se freaca la bain-marie, se adauga pudra de inka si se fierbe pana se topeste complet zaharul. Se da la racit, apoi se adauga frisca lichida.

Margarina tinuta la temperatura camerei se alifiaza, apoi se adauga putin cate putin din crema de inka. Se omogenizeaza si se da la rece pentru o ora.

Se prepara si glazura topind toate ingredientele la foc mic,apoi se da la racit.

Se monteaza prajitura: foaie alba/crema/foaie neagra/crema/foaie alba/crema/foaie neagra/glazura/nuca macinata

Se da la rece pana a doua zi cand se poate taia in formele dorite.

E absolut delicioasa!

TIPS-URI

1

Crema nu e foarte tare ca si consistenta, dar daca se vrea, se mai pot adauga inca 150 g margarina sau unt.

2

Pudra de inka poate fi inlocuita si cu ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema Inka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

madi_marin 1

09.02.2010, 20:56

am impartit deja din ea, dar mai am un pic si pentru tine, Liana.....cu placere te servesc....

Teo 1

09.02.2010, 21:29

pana la gust pot sa-ti spun ca arata f. frumos;

madi_marin 1

09.02.2010, 21:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Coconut Dream