Prajitura cu nuca de cocos (2)

de diana_k in Prajituri, 15 Mar 2013 | 22960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • reteta pentru o tava mare , 38/28 cm
  • Pentru foile cu cacao:
  • 300 g faina ,
  • 100 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 galbenusuri ,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 3 linguri cacao,
  • 4-5 linguri lapte,
  • esenta de rom
  • pentru umplutura de cocos:
  • 8 albusuri,
  • 250 g zahar,
  • 200 g cocos
  • pentru crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 250 g zahar,
  • 500 ml lapte,
  • 50 g faina,
  • vanilie,
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos (2):

Foi:

Din toate ingredientele am framantat un aluat pe care l-am impartit in doua. Am intins doua foi de dimenesiunile tavii direct pe hartie de copt si le-am intepat din loc in loc cu furculita. Am asezat prima foaie in tava cu tot cu hartie si am pus umplutura de cocos. Apoi am luat cea de a doua foaie cu tot cu hartie si am asezat-o cu fata in jos peste umplutura,  apoi am dezlipit hartia de copt. Am copt prajitura la 180 grade.

Umplutura:

Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat, am obtinut o spuma lucioasa si densa. Am amestecat-o usor cu vanilia si cocosul.

Crema:

Galbenusurile le-am amestecat bine, bine cu faina si putin lapte rece. Am pus zaharul si restul de lapte. Am fiert crema la foc mic pana s-a ingrosat ca o budinca. Am lasat crema la racit apoi si am mixat-o cu untul moale si vanilia.

Peste prajitura racita am intins crema si am ras ciocolata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tavalita