Prajitura cu mere si crema

de Moni_alex in Dulciuri, 9 Apr 2016 | 3035 vizualizari

 

Imi plac prajiturile cu mere iar combinatia de mere cu crema de vanilie e delicioasa

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru mere caramelizate
  • 150 g zahar
  • 1,5 kg mere
  • 150 ml vin alb dulce
  • scortisoara
  • Crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 80 de grame zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 25-30 de grame amidon de porumb sau 50 g faina
  • extract de vanilie
  • Glazura
  • 200 g smantana grasa
  • 2-3 linguri zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema:

Merele se curata de coaja, se taie in 4 si se scot semintele.

Intr-o cratita se pun la caramelizat 150 gr zahar, dupa ce se caramelizeaza zaharul se adauga 150 ml vin alb dulce. Apoi se pun si merele taiate in 4 si lasam la foc potrivit 5-7 minute pana se inmoaie putin merele. La final se adauga scortisoara dupa gust.

Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt, se unge bine cu unt si se aseaza merele cu zeama cu tot.
Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul apoi se adauga galbenusurile unul cate unul pana se incorporeaza bine si adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam din nou usor pana se incorporeaza bine.
Compozitia obtinuta o rasturnam peste merele din tava si nivelam bine.

Tava se da la cuptorul preincalzit si se tine pana pandispanul este copt (se desprinde de margini sau facem proba cu scobitoarea). Cand e gata scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca 20 de minute dupa care rasturnam prajitura pe un platou sau o tava astfel incat merele sa fie deasupra.Se lasa sa se raceasca bine.

Intre timp pregatim crema. Se pune laptele la fiert intr-o cratita cu fundul mai gros sau ceaun. Separat se bat galbenusurile cu telul cu un praf de sare si zaharul.

Apoi se adauga amidonul sau faina, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase si se adauga 2/3 din laptele fierbinte.

Compozitia bine omogenizata se adauga peste laptele de pe foc si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. La final se adauga extractul de vanilie. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit.

Pentru ornat se bate bine smantana pentru frisca pana se intareste si la final se adauga 2-3 linguri de zahar pudra dupa gust.

Crema racita se pune peste blatul cu mere, se niveleaza si deasupra se orneaza cu frisca.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

09.04.2016, 21:39

Cea mai delicioasa prajiturica!

Moni_alex 1

10.04.2016, 10:12

Multumesc!

mirela0911 1

10.04.2016, 10:20

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu brânză