Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz

de Kori in Prajituri, 20 Sep 2011 | 11936 vizualizari

 

Au cules copiii mere ca avem 2 meri in curte si au cerut prajitura asta, care o fac de multa vreme, da nu-mi amintesc de unde o am, si cand am facut-o prima data, cred ca am improvizat o data si ne-a placut si asa a devenit o prajitura sau placinta facuta des la mine acasa. Nu e foarte f estetica, dar noua ne place mult si e destul de sanatoasa (daca exceptam zaharul!).

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 1 cana faina
  • 3/4 cana gris
  • 1 cana si jumatate fulgi de ovaz
  • 250 gr unt 
  • 1 cana zahar (daca ai zahar brun)
  • 2 linguri scortisoara (sau mai putin, in functie de preferinte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz:

Am curatat merele, apoi le-am taiat feliute (de fapt bucati :)), si le-am pus intr-o tava unsa bine cu unt, pana am acoperit cam jumatate din tava cu mere. Am presarat deasupra lor o lingura de scortisoara si 2-3 linguri de zahar (depinde cat de acre sunt merele).

Intr-un  bol mai mare am pus faina, grisul, fulgii de ovaz, zaharul si o lingura de scortisoara si am amestecat bine cu o lingura. Apoi am adaugat untul pe care l-am scos din frigider de vreo ora ca sa fie moale, moale. Am amestecat din nou, ca nu pot zice framantat, pt ca nu e chiar o coca, e un 'amestec" :)). Acest amestec l-am pus peste mere cat de omogen posibil si am apasat cu mana peste tot sa fie uniform.

Am pus tava in cuptor la foc mediu o jumatate de ora, daca cuptorul coace repede ajunge si 20 de minute. Eu nu ma prea uit la ceas, cand e aproape gata incepe sa miroase frumos a mere si scortisoara.

Merge f bine cu iaurt sau cu shake de lapte cu vanilie. Eu o fac uneori seara pt ca dimineata inainte de scoala /servici e foarte buna, ca si mic dejun; desi cel putin jumatate se mananca cand e calda:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Kori 1

23.09.2011, 23:12

asa e, rocsi, e destul de sanatoasa, eu votez pentru "din alea sanatoase" cand pot

Kori 1

23.09.2011, 23:13

alinutzika, esti binevenita

Lau 1

04.10.2011, 22:47

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca cu mere (Milopita)