Prajitura cu mere ,branza de vaci si musli

de anca_rm in Prajituri, 22 Aug 2013 | 5189 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat avem nevoie de :

  • 10 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de smantana
  • 50 gr unt sau margarina
  • 1/2 praf de copt
  • praf de sare

Pentru umplutura 1 :

  • 250 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • zahar vaniliat
  • 1 lingura de gris

Pentru umplutura 2 :

  • 0.5 kg mere
  • 2 linguri de zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita mica scortisoara

Extra:

  • 3 mere mai mari
  • zahar pudra sau ciocolata
  • 200 gr musli (sau fulgi de cereale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere ,branza de vaci si musli:

Aluatul : 

Pornim cuptorul la 180 grade.Intr-un castron punem faina cernuta , praful de copt, zaharul, untul la temperatura camerei, smantana si amestecam bine . Vom obtine un aluat nelipicios si usor de intins .Intr-o tava (eu am folosit o tava de 30x20) , intind cu mana aluatul astfel incat sa acopere toata tava . Inainte sa-l dau la cuptor il impung cu furculita .Il dam la cuptor pentru 10 minute .

Umplutura 1:

Branza de vaci o zdrobim cu furculita si o amestecam cu oul, zaharul si grisul si o vom pune peste aluatul putin copt (l-am tinut 10 minute in cuptor).Peste branza punem musli .

Umplutura 2 :

Merele curatate de coaja si samburi le-am razuit cu razatoarea mare . Intr-o tigaie am pus untul si peste el merele . adaugam si zaharul si le lasam sa se moaie . Cu aceste mere acoperim aluatul pe care deja am pus branza si musli.Peste toate punem cele trei mere pe care le-am taiat in felii subtiri si le-am dat prin zahar.Dam la cuptor pentru inca aproximativ 15 minute .Deasupra punem zahar pudra sau razuim ciocolata .

TIPS-URI

1

eu am avt si niste pere care riscau sa se strice si le-am pus si pe ele

2

in loc de unt la aluat se poate pune si margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere ,branza de vaci si musli" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere