Intr-un vas punem faina, adaugam untura, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana( daca nu se omogenizeaza aluatul se mai adauga 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de lamaie.
Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale ( un aluat ce se poate intinde ). Aluatul obtinut il impartim in 2 parti. O parte intindem in tava in asa fel incat pe margini sa ramana un surplus de aluat.
Merele le curatam si le dam prin razatoare. Le stoarcem, adaugam zaharul, scortisoara si gris.
Asezam merele astfel pregatite peste aluatul intins in tava si ne apucam sa intindem si cea de-a doua foaie pe care o vom aseza deasupra umpluturii. Foaia de deasupra cu ajutorul unei furculite se inteapa din loc in loc pentru a permite aburilor ce se formeaza sa vina la suprafata.
Se da prajitura la cuptorul preincalzit si lasam pana devine deasupra aurie.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit apoi se presara cu zahar pudra si se taie.