Prajitura cu martipan

de alilianaa in Prajituri, 22 Iul 2013 | 8378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana sirop de zahar caramelizat
  • o cana faina ( vericam consistenta)
  • un ou
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • o jumatate de pachet martipan taiat cubulete
  • pentru sosul de ciocolata: o jumatate de ciocolata amaruie plus o lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu martipan:

Siropul de zahar caramelizat : se caramelizeaza zaharul intr-o cratita cu fund dublu. Cand capata culoarea chihlimbarului se adauga apa ( pret de 150- 200 ml- o cana), se stinge focul si se lasa la topit si racit. 

Dupa ce s-a racit, in aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca bine pana la omogenizare, oul intreg care este incorporat bine si untul semitopit. Se mai pun 3 linguri zahar pudra si cuburile de martipan si se amesteca bine. 

Se unge o tava ( eu am folosit un vas de yena mai mic) cu unt din belsug si se toarna compozitia. Se da la foc pentru 40 minute. 

Sosul de ciocolata: se pune intr-o cratita untul cu ciocolata si se lasa la topit. Cand este gata se pune peste prajitura scoasa din cuptor. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu martipan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]