Prajitura cu lamaie si cocos

de cristinne in Prajituri, 27 Dec 2010 | 14633 vizualizari

 

Pufoase si identice cu decorul de afara de iarna: fulguite!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • faina:250 gr;
  • ulei: 150ml;
  • zahar farin:200gr;
  • apa minerala: 150ml;
  • oua: 5;
  • esenta lamaie;
  • coaja de lamaie rasa;
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • frisca lichida: 400ml;
  • esenta lamaie;
  • fulgi de cocos: 1 mana;
  • Sirop:
  • 1 lamaie;
  • 1 portocala
  • miere de albine
  • Decor:
  • sirop:fulgi de cocos;
  • felii lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si cocos:

Blatul.

Se separa oale. Labusurile se bat spuma cu zaharul farin. Galbenusurile se bat cu uleiul si apa minerala. Se incorporeaza faina , praful de copt stins cu lamaie, coaja de lamaie si esenta. La final se incoporeaza si albusurile batute. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit (5minute la 240 de grade si inca 10 minute la 200 de grade). Se scoate. Se raceste si se taie pe jumatate.

Crema.

Se bate frisca lichida impreuna cu 2 linguri de zahar farin, un pliculet de intaritor de frisca si esenta de lamaie.La final se amesteca impreuna cu fulgii de cocos.

Siropul.

Se stoarce lamaia si portocala si se amesteca cu miere de albine (2 lingurite).

Se insiropeaza primul blat cu jumatate din sirop. Se  pune crema obtinuta. SE uniformizeaza. Se pune si capacul (blatul 2) se insiropeaza si acesta si se decoreaza cu fulgi de cocos si feliute de lamaie. Eu am folosit un pahar de vin cu marginile de sticla fff subtiri si am decupat cu paharul ud prajituri in forma rotunda. Se da la rece 2 ore

PS: se consuma si prajiturile obtinute pe loc "stelutele" ce au ramas in urma decupajului prajiturilor;)..care sunt delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si cocos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ruby