este prima mea reteta cu gris ,reteta am facut-o cum m-am priceput eu
Se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g zahar si se bat pana isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de portocale, dupa care se adauga 100 ml apa. Se adauga grisul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se unge o tava cu ulei, se adauga trei sferturi din compozitie. Se curata o portocala si se taie cubulete, se pune peste compozitie, se adauga restul compozitiei si se da la cuptor. Cand este aproape gata se inmoaie foaia de prajitura cu un pic de apa, se sfarama bine si se scurge de apa, dupa care se adauga peste compozitie. Cand trece testul cu scobitoarea se face siropul din 150 ml apa cu 50 g zahar si cand fierbe se stoarce portocala si zeama se adauga in sirop. Cand a fiert se taie prajitura un pic dupa care se adauga siropul, se adauga nuca de cocos si sa mai da la cuptor inca 4 min. Se lasa sa se raceasca si se taie. Nu o taiati cand este calda nu se taie bine.
1
cana este de 200 ml