Prajitura cu gem si nuca

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Sep 2013 | 16868 vizualizari

 

Avem niste borcane incepute de gem,dulceata si trebuia sa scap de ele din frigider,ocupau loc.....asa ca le-am gasit locul....

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 9 oua
  • 220 g zahar
  • 220 g faina
  • 350 g margarina rama
  • 3 linguri dulceata de afine
  • 1 borcan de 400 g cu gem de caise
  • 120 g nuca taiata
  • Glazura
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:

Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma. Cand amestecam albusurile in compozitie bagam lingura de jos in sus cu miscari incete. Peste aceasta compozitie punem dulceata de afine si omogenizam. Tapetam tava (35/25) cu hartie de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptorul preincalzit cca 10-15 minute.

Intre timp pregatim gemul de caise amestecat cu nuca taiata. Dupa ce am lasat 10-15 minute scoatem tava si punem gemul cu nuca peste blat si mai dam 10 minute la cuptor, timp in care pregatim glazura.

Albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar, la fel si galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana devin o spuma si le incorporam peste albusuri. Aceasta glazura o turnam peste compozitia din tava si dam din nou la cuptor cu focul domol.

Este gata cand trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

laura_n 1

14.09.2013, 21:02

te-ai dezlantuit )

Constelatialeu 1

14.09.2013, 21:18

Laurici,doar un pic,sa am spor la cules de porumb...

diaconta 1

16.09.2013, 16:01

mereu am si eu cateva borcane de gem incepute prin frigider.
buna prajitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]