Prajitura cu gem si nuca

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Sep 2013 | 16061 vizualizari

 

Avem niste borcane incepute de gem,dulceata si trebuia sa scap de ele din frigider,ocupau loc.....asa ca le-am gasit locul....

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 9 oua
  • 220 g zahar
  • 220 g faina
  • 350 g margarina rama
  • 3 linguri dulceata de afine
  • 1 borcan de 400 g cu gem de caise
  • 120 g nuca taiata
  • Glazura
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:

Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma. Cand amestecam albusurile in compozitie bagam lingura de jos in sus cu miscari incete. Peste aceasta compozitie punem dulceata de afine si omogenizam. Tapetam tava (35/25) cu hartie de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptorul preincalzit cca 10-15 minute.

Intre timp pregatim gemul de caise amestecat cu nuca taiata. Dupa ce am lasat 10-15 minute scoatem tava si punem gemul cu nuca peste blat si mai dam 10 minute la cuptor, timp in care pregatim glazura.

Albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar, la fel si galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana devin o spuma si le incorporam peste albusuri. Aceasta glazura o turnam peste compozitia din tava si dam din nou la cuptor cu focul domol.

Este gata cand trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura EDITH