Prajitura cu gem si bezea

de ionela2682 in Prajituri, 20 Ian 2012 | 16473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • Pentru bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • zeama de lamaie
  • gem/dulceata dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

-mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie

-adaugam uleiul ,laptele in fir subtire mixand continuu

-praful de copt il amestecam in cateva linguri de faina si incepem sa adaugam  astfel incat sa obtinem un aluat destul de tare.

-intindem aluatul uniform in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina

-dam la cuptor cam 15 20 min sau pana ce aluatul este pe 1/2 copt,scoatem din cuptor si ungem cu dulceata (de capsuni am preferat )dupa gust,dam din nou la cuptor

-intre timp preparam bezeaua :mixam albusurile pana devin tari adaugam zaharul si mixam pana se topeste ,la final adaugam cateva picaturi de lamaie

-scoatem tava din cuptor si intindem peste dulceata ,uniform bezeaua.,dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

ionela2682 1

26.01.2012, 12:36

Dar in schimb a fost cam putina bezea.!!!!

ionela2682 1

26.01.2012, 12:37

Faina..pai nu stiu exact. .cat intra sa iasa un aluat potrivit ce poate fi intins in tava sa nu se lipeasca de maini

corina241 1

29.01.2012, 15:47

Foarte buna, Este pe gustul meu,cu bezeaputina,deci,sa nu fie stratul foarte gros

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Claudia (sau Albinita)