Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras

de madi_marin in Prajituri, 25 Mai 2010 | 30469 vizualizari

 

Reteta de baza este by gaby_d. Am mai schimbat un pic si a iesit o super prajiturica. Multumesc , gaby_d!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 150 ml apa fierbinte
  • 5 linguri cu unt topit
  • 550 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g gem de visine
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie si rom
  • nuca macinata mare
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras:

Intr-un castron mare se bat bine  cu un tel ouale cu zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala, apa fiarta, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Din aluatul obtinut pastram cam 150 g pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate faramita ( eu nu am reusit sa il dau pe razatoare!).

Se tapeteaza o tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si se intinde foaia de aluat. Se acopera cu gemul, apoi se presara nuca si se faramiteaza aluatul pastrat. Se da la cuptor pentru 30 de minute, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza. E foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

raluuu 1

29.01.2012, 16:32

daca il bagi aluatul de ras 15 min la congelator il vei putea rade mai usor

iry-gabriela 1

23.05.2012, 00:13

madi_marin 1

23.05.2012, 20:40

iri_love....ma bucur ca iti place...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa