Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras

de madi_marin in Prajituri, 25 Mai 2010 | 30974 vizualizari

 

Reteta de baza este by gaby_d. Am mai schimbat un pic si a iesit o super prajiturica. Multumesc , gaby_d!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 150 ml apa fierbinte
  • 5 linguri cu unt topit
  • 550 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g gem de visine
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie si rom
  • nuca macinata mare
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras:

Intr-un castron mare se bat bine  cu un tel ouale cu zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala, apa fiarta, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Din aluatul obtinut pastram cam 150 g pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate faramita ( eu nu am reusit sa il dau pe razatoare!).

Se tapeteaza o tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si se intinde foaia de aluat. Se acopera cu gemul, apoi se presara nuca si se faramiteaza aluatul pastrat. Se da la cuptor pentru 30 de minute, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza. E foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:34

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

pe 14.05 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lava de ciocolata