Prajitura cu gem de mure si bezea

de alilianaa in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 5863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 400 g faina
  • 4 galbenusuri
  • un plic zahar bourbon
  • esenta de vanilie
  • un plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • gem de mure (pregatit in vara)
  • bezea:
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 125 g zahar tos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de mure si bezea:

Aluat fraged: intr-o cratita se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce se obtine o crema. Separat, faina cernuta cu praful de copt si untul se framanta bine. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga laptele, esenta de vanilie si zaharul bourbon. Se omogenizeaza toate ingredientele si se obtine un aluat nelipicios care se pune in folie la rece pentru jumatate de ora. 

Dupa ce a trecut timpul, se taie o foaie de copt pe masura tavii, se intinde aluatul, se asaza in tava. Peste aluat, se pune gem de mure, in strat nu foarte gros si peste gemul de mure, se asaza bezeaua rezultata din cele 4 galbenusuri care au fost spumate bine cu mixerul si peste care s-a pus treptat zaharul, rezultand bezeaua necesara. Tava se pune la cuptor  pentru 25 minute (se va observa cand bezeaua capata culoare aramie). 

La servire, se pudreaza cu zahar vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de mure si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]