Prajitura cu fructe

de Ela68 in Prajituri, 24 Apr 2013 | 12150 vizualizari

 

Nu spun eu ca aceasta prajitura este exceptionala, ci colegii mei care au gustat-o de ziua mea. Singurul lucru pentru care-mi pare rau este ca n-am apucat sa fac o poza la sectiune.
Este foarte simplu de realizat, un pandispan, o crema si multe fructe.
Pentru ca timpul a fost limitat, de data aceasta am folosit crema pentru cremsnit, de la Dr Oetker, care-mi place foarte mult. Cand timpul imi permite, realizez o crema de vanilie clasica, din oua si lapte.
Dimensiunea tavii : 23 x 40 cm.

 

INGREDIENTE

  • Pandispan :
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 210 gr faina
  • 210 gr zahar
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 1 pachet crema pentru cremsnit Dr Oetker
  • 750 ml lapte
  • Topping :
  • 1 banana
  • 1 cutie ananas
  • 1-2 kiwi
  • 1 piersica
  • 1 para
  • 200 gr zmeura
  • 2 pliculete gelatina Tort Gelee Dr Oetker
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe:

Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele ( sau galbenusurile...........ca ambele variante-s corecte :-)))  ), uleiul si amestecam cu mixerul. Incorporam faina treptat, sa nu iasa aerul din compozitie.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si nivelam.

Coacem 25-30 minute in cuptorul incins in prealabil, la foc minim, pe etajul cel mai de sus . Avand cuptor cu gaz, am constatat ca asta e metoda cea mai buna ca baza pandispanului sa nu se arda. 

Se prepara crema conform instructiunilor de pe pachet.

Eu am taiat capacul de deasupra al pandispanului  (coaja formata ), astfel incat siropul de la ananas sa intre mai bine in blat. Asadar , insiropam blatul si repartizam crema uniform.

Taiem fructele si decoram cum ne pricepem mai bine. Putem folosi orice alte fructe, in functie de gustul fiecaruia si in functie de anotimp.

Pregatim gelatina conform instructiunilor. Atentie ! Se va folosi gelatina indicata, care este speciala pentru formarea unui strat de protectie pentru fructe pentru protejarea lor  impotriva oxidarii.

Cand este fierbinte, se toarna in fir subtire deasupra fructelor.Nu va speriati, diferenta de temperatura intre fructele reci si gelatina va face ca gelatina sa se coaguleze instantaneu. Se portioneaza inainte de servire.

Este foarte usoara si racoritoare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel