Prajitura cu foi si crema caramel

de La Ancuta in Prajituri, 1 Sep 2011 | 22897 vizualizari

 

Aceasta prajitura este din caietul de retete al mamei mele si se numara printre preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingura unt sau margarina
  • 6 linguri lapte
  • 4 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare apa
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 250 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema caramel:

Pregatim foile:

Mixam bine oul cu zaharul si vanilia. Adaugam apoi untul si laptele si omogenizam. Urmeaza apoi amoniacul iar apoi faina putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat omogen, care nu se lipeste de mana. Acoperim si lasam sa stea doua ore.

Impartim apoi aluatul in trei parti. Intindem fiecare bucata de aluat pe dosul tavii si intepam cu o furculita. Coacem in cuptorul preancalzit, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini. Foile fiind subtiri se coc foarte repede. Coacem astfel 3 foi. Le lasam la racit fara a le suprapune.

Crema:

Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cand a devenit auriu adaugam cele 2 pahare cu apa. ATENTIE la aburi!. Lasam pe foc pana se dizolva tot caramelul. Dam apoi de pe foc si lasam sa se raceasca.

Mixam bine ouale cu cele 4 linguri de zahar iar apoi adaugam faina si omogenizam. Adaugam siropul rece si amestecam bine. Punem crema pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.

Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam untul taiat bucati si amestecam pana se onogenizeaza.

Lasam putin sa se raceasca si apoi impartim crema in doua parti egale. O impartim intre cele trei foi reci.

Dam prajitura la rece iar apoi finisam cu glazura si aschii de ciocolata. Eu nu am mai avut timp sa fac o glazura si am folosit glazura Decor de la Dr. Oetker, dar nu prea sunt incantata (crapa cand o tai) :(.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]