Prajitura cu foi Lica

de La Ancuta in Prajituri, 20 Apr 2011 | 20947 vizualizari

 

Pe la noi asa se numesc foile de napolitana. Si aceasta reteta este tot din caietul mamei mele si nu cred ca trebuie sa va mai spun cat este de buna :).

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana
  • 140 g zahar
  • 140 g unt
  • 140 g zahar pudra
  • 70 g nuca macinata
  • 70 g nuca taiata bucatele
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura rom
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Lica:

Zaharul tos se pune intr-un vas cu fundul gros si se caramelizezaza. Cand a devenit auriu se da focul mic (eventual se pune o plita sub cratita).

Incepem sa adaugam cate o lingura de zahar pudra apoi una de unt topit, amestecand bine dupa fiecare.

Continuam pana incorporam tot zaharul pudra si untul.

Adaugam apoi nucile si dam de pe foc. Lasam putin sa se racoreasca (atat cat sa nu mai fie foarte fierbinte) si adaugam galbenusurile, pe rand, amestecand energic dupa fiecare. La final adaugam esentele.

Daca vi se pare prea subtire crema mai puteti adauga nuca macinata, pana ajunge la consistenta dorita.

Taiem doua foi de napolitana pe jumatate.
Ungem o bucata cu jumatate din crema si acoperim cu alta bucata de napolitata. Intindem si restul de crema si acoperim cu ultima foaie de napolitana.

Lasam sa se raceasca si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Lica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci