Prajitura cu crema de lamaie

de gaby_duceag in Dulciuri, 16 Mai 2016 | 7161 vizualizari

 


Pentru foile galbene:
8 oua
120 g faina
150 g zahar
4 linguri rase gris
80 ml ulei
45 ml lapte
un plic praf de copt
un plic zahar vanilinat
3 linguri miere
un vf. cutit sare
Pentru foaia maro
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
o lingura cacao neagra
o lingura ulei
un vf. cutit sare
Pentru crema
o lamaie
4 galbenusuri
8-9 linguri zahar (mie imi place mai dulce, voi puteti pune zahar dupa gust)
400 g mascarpone
200 ml frisca
un plic zahar vanilat

ciocolata alba pentru decor

 

INGREDIENTE

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

  1. Foi galbene
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Galbenusurile pune-le impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat, apoi  mixeaza totul pana devine o crema fina.
  4. Amesteca faina cu grisul si praful de copt si adauga-le treptat peste galbenusuri.
  5. Pune apoi laptele, uleiul si mierea.
  6. Mixeaza spuma albusurile.
  7. Adauga jumatate din cantitate peste galbenusuri si amesteca, apoi adauga cealalta jumatate omogenizant usor cu lingura, de jos in sus.
  8. Imparte cantitatea de compozitie in doua parti egale.
  9. Pregateste o tava de 24/32 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna jumatate din compozitie.
  10. Coace foaia timp de aprox 15 minute (trebuie sa treaca testul scobitorii)
  11. Lasati sa se raceasca apoi scoatei hartia de copt cu grija.
  12. Procedati la fel cu cea de-a doua foaie apoi pregatiti foaia cu cacao.
  13. Mixati spuma albusurile cu sarea.
  14. Adaugati treptat zaharul si mixati pana la diluare.
  15. Puneti apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, galbenusurile usor batute si omogenizati usor.
  16. La final incorporati uleiul.
  17. Turnati in aceeasi tava in care ati copt foile galbene (tot cu hartie pentru copt) si coaceti pana trece testul scobitorii.
  18. Pregatiti crema
  19. Intr-un vas cu fund dublu puneti gabenusurile impreuna cu zeama de lamaie si 7  linguri zahar la foc mic.
  20. Amestecati continuu cu un tel pana se ingroasa usor. Raciti bine, adaugati mascarpone, zaharul vanilat si mixati pana la omogenizare.
  21. Separat mixati frisca pana capata o consistenta ferma, legata si pufoasa.
  22. Amestecati cele doua compozitii usor, usor.
  23. Lasati la rece pentru 20-25 minute.
  24. Asamblare prajitura cu crema de lamaie
  25. Din crema de lamaie puneti deoparte 3 linguri.
  26. Asezati prima foaie galbena (e foarte pufoasa, s-o manevrati cu grija) si intindeti jumatate din crema de lamaie ramasa. Asezati foaia maro.
  27. Intindeti restul de crema si asezati cealalta foaie galbena.
  28. Cele 3 linguri de crema le intindeti peste foaia galbena si radeti deasupra ciocolata alba.
  29. Lasati prajitura cu crema de lamaie  la rece cateva ore, apoi portionati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 800 lei
2799.99 lei
1999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

Ina 1

17.05.2016, 20:25

Cat-a lista de ingrediente!
Mai bine vin la tine )))

Panacris 1

18.05.2016, 14:24

mihaelar63 1

05.09.2016, 22:36

Ma topesc dupa crema de lamie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca Zapada"