Prajitura cu crema de ciocolată

de ionela84 in Prajituri, 10 Apr 2013 | 6204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 4 oua
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 praf de sare
  • aprox 500 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pt crema:
  • 1 l lapte
  • 200 g margarina sau unt
  • 50 g cacaua sau 150 g ciocolata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 g zahar (in cazul in care folosim cacaua,la ciocolata doar 75 g)
  • aprox 250 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolată:

FOILE:se bat ouale cu zaharul,zaharul vanilat  si sarea se adauga uleiul si  amoniacul apoi se adauga faina in ploaie.Se va obtine un aluat fraged pe care il lasam la rece aprox 60

Din acest aluat vor iesi 4 foi pe care le coacem aprox 15 min (fiecare)

CREMA:se pune laptele la fiert, dupa ce fierbe se adauga margarina(untul)si se amesteca incet ca acesta sa se topeasca.Se adauga faina in ploaie amestecand energic apoi cacaua si romul iar la sfarsit zaharul(se va obtine o crema destul de consistenta)

Dupa ce foile s-au racit le umplem cu crema calduta si lasam prajitura la rece aprox 3 h.

TIPS-URI

1

Increma se pot adauga si alune (nesarate)sau nuci prajite si date pe razatoare

2

Cu cat aluatul sta mai mult la rece cu atat va fi mai fraged si bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]