Spalam ciresele si le scoatem samburii. Le scurgem de apa, apoi le punem intr-un castron, adaugam peste ele 3 linguri de zahar, amestecam si lasam deoparte.
Ouale si zaharul se freaca spuma cu un praf de sare. Adaugam uleiul in fir subtire, apoi adaugam laptele si omogenizam. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam putin cate putin peste compozitia lichida. La sfarsit adaugam 1 lingurita de esenta de vanilie.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Patram 3 linguri de aluat iar restul il punem in tava. Deasupra aluatului asezam ciresele. Sucul lasat de cirese nu-l aruncam!!! ci il punem peste cirese(la fel cum insiropam un tort). Restul de aluat il punem peste cirese.
Dam apoi tava la cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute.
Cand este gata scoatem prajitura din cuptor si o lasam prajitura la racit.
Se pudreaza cu zahar!