Prajitura cu ciocolata si bezea

de La Ancuta in Prajituri, 30 Dec 2013 | 5289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 130 g unt
  • 130 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g ciocolata taiata bucatele
  • 3/4 pahar cu stafide
  • 3/4 pahar cu nuca taiata
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 130 g zahar
  • 100 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si bezea:

Pentru aluat mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine spumos.
Adaugam galbenusurile si mixam pana se omogenizeaza. La final incorporam faina cernuta.

Aluatul il intindem in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Nivelam aluatul cu dosul unei linguri.

Stafidele le punem la inmuiat in rom timp de 30 de minute apoi le scurgem bine. Peste aluat punem stafidele scurse iar apoi nuca taiata bucati. Deasupra presaram ciocolata taiata bucatele sau data pe razatoarea cu ochiuri mari.

Pentru bezeam mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma iar apoi adaugam zaharul si mixam putin. Bezeaua trebuie sa fie fluida, nu sa stea batz. Adaugam faina si omogenizam usor.

Intindem bezeaua peste umplutura. Dam tava la cuptor, la foc potrivit, timp de ~30 de minute.

Lasam sa se raceasca iar apoi portionam cu un cutit trecut prin apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Eugenia