Este senzational de buna, aromata si zemoasa. Merita sa o incercati.
Topeste ciocolata pentru aluat, la baie de abur sau pe flacara mica impreuna cu 2 linguri de apa si lasa la racit. Pregateste prunele.
Pune ouale intregi intr-un bol si mixeaza impreuna cu sare si zaharul, pus in 2-3 etape, pana ce se face o crema si creste ca volum.
Adauga laptele si uleiul si mixeaza.
Cu un tel para sau lingura de lemn incorporeaza faina pusa lingura cu lingura, praful de copt si zaharul vanilat. Incorporeaza ciocolata pregatita la inceput ( daca s-a intarit prea rau, mai pune-o un minut la cald). Omogenizeaza bine.
Tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si toarna compozitia. Distribuie prunele, presara scortisoara in mod uniform si introdu tava in cuptorul preincalzit pentruu 30 minute. Poti face testul scobitorii.
Cand este gata, scoate tava din cuptor. Poti servi cat este cald. Eu recomand ca prajitura sa fie facuta de pe o zi pe alta, astfel devine si insiropata.
Gratarele de ciocolata: o ciocolata cu lapte pusa la baie de abur se topeste. Cand se mai raceste si are o consistenta mai groasa poti face aceste gratare sau... alte decoruri.